Güvenlik Tesadüflere Bırakılamaz!
Neden Özel Güvenlik
Neden Özel Güvenlik
|
Kurumsal
|
Ana Sayfa
NEDEN ÖZEL GÜVENLİK 
1. Kurum müşterilerin alışveriş esnasında psikolojik olarak güvenli ortamda oldukları hissinin sağlanması, 
2. Müşterilerin takip ve kontrolüyle işverenin isteklerine uygun olarak rahatsız verici kişilerin ayıklanması,
3. Suç işlenmesini önleme,
4. Suça anında müdahale.

Özel Güvenliğin Tanımı 
Gerçek ve tüzel kişilere ait yaşam hakkı, mülkiyet, zilyetlik ve işletme yönetimi hakları ile diğer hak ve hürriyetlerin saldırıya uğramaması amacıyla kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette verilen koruma ve güvenlik hizmetlerine “Özel Güvenlik” denir.

Özel Güvenliğin Amacı 
Toplumsal düzenin korunması bakımından kanunlarımızla güvence altına alınan hak ve hürriyetlerin tesisine yönelik hizmetlerin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için yetkilendirilip görevli ve sorumlu kılınan özel güvenliğin amacı kamu düzeninin korunmasıdır.

Özel Güvenlik Hizmeti
İnsanoğlu ilk çağlardan günümüze uzanan süreçte güvenliğini hep bir sorun alanı olarak tanımlamış ve bu sorunun çözümü içinde her türlü tehdide karşı kendini korumayı başarmıştır. Günümüz toplumlarında küreselleşmenin de etkisiyle güvenlik sorunu, sadece bir dış tehdit olarak tanımlanmamış aynı zamanda iç tehditlere karşı yeni tedbirler almayı da gerektirmiştir. Artan terör olayları ve örgütleriyle mücadele etmek, toplumsal hayatta huzuru, barışı ve güvenliğini sağlamak devletin temel fonksiyonu haline gelmiştir. Devlet bu fonksiyonunu icra ederken bir taraftan ihtiyaç duyacağı personeli, araç ve gereci karşılamış diğer taraftan bütçesine ek mali külfetler yüklemiştir. Bu bakımdan hem devlet bütçesine getireceği mali külfetleri en aza indirgemek hem de bireylerin güvenlik ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak istediğinden "Suç Önleyici Kolluk Tedbirleri" bağlamında önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirmiştir. Bunlardan birisi de hiç kuşkusuz ki 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun olmuştur. Bu kanun ile birlikte; Türk ticaret kanununa göre kurulan şirketlerin faaliyetleri yasal bir zemine oturtulmuş, Özel güvenlik alanındaki her tür faaliyet kayıt altına ve dolayısıyla denetim altına alınmış, Ülkede istihdam alanı açılarak genç nüfusun önemli bir kesimi çalışma hayatına kazandırılmış, Ekonomiye yeni girdiler katılarak devlete ek vergi geliri imkanı sağlanmış, Suç önleyici genel kolluk hizmetlerinde çalışanların yükü hafifletilerek asıl görevini daha iyi yapmasına imkan sağlanmış, Kamu güvenliği harcamalarının bütçedeki yükünü azaltmış, Hayatın normal akışına ve kamu düzeninin korunmasına önemli katkılar sağlamıştır. Kanunun yürürlüğe girdigi 2004 yılından bugüne kadar geçen sürede bine yakın kurum ve kuruluş özel güvenlik kanun kapsamına alınmış, kamu görevlisi statüsünde 250 bin kişi güvenlik hizmeti vermeye başlamıştır.